University of Saskatchewan Academic Health Sciences Centre

University of Saskatchewan - Academic Health Sciences CentreUniversity of Saskatchewan - Academic Health Sciences CentreUniversity of Saskatchewan - Academic Health Sciences CentreUniversity of Saskatchewan - Academic Health Sciences Centre

slideslideslideslide

*
University of Saskatchewan - Academic Health Sciences CentreUniversity of Saskatchewan - Academic Health Sciences CentreUniversity of Saskatchewan - Academic Health Sciences Centre

Community-minded

LocationSaskatoon, Saskatchewan, Canada

CertificationLEED Canada Silver

This dynamic, world-class facility embraces multidisciplinary, highly technical research, while supporting the province's commitment to provide exceptional healthcare for the people of Saskatchewan. The new D Wing houses biomedical research labs, animal facilities, and academic offices for medical, biomedical, pharmacy and nutrition, and other health sciences departments.

Through the building's design, the University of Saskatchewan's Academic Health Sciences Centre: strengthens research by providing exceptional labs and state-of-the-art equipment; assists in retention and recruitment of quality faculty, students, and researchers; expands the campus through environmentally responsible means (LEED Silver); creates connections among health science professionals; strengthens the open space network of the campus; creates a pedestrian environment, and enhances the role of the university with the community.

Flad Architects (design architect) with Henry Downing Hewlett Architects (architect of record)

quote

The architecture is a reflection of the university's vision, which was to transform their culture from one where isolated research occurs in small, individual labs to one of transparency and collaboration - where research happens in an open, team environment. This concept touched all aspects of the design from the creation of daylight-filled atrium spaces that unite each floor, to the subtle ways that an operable window in an office seems to invite activity from outside to the interior.

MattProject Architect at Flad

©2018 Flad ArchitectsFacebookInstagramLinkedIn