Confidential Client - Headquarters Building RenovationConfidential Client - Headquarters Building RenovationConfidential Client - Headquarters Building RenovationConfidential Client - Headquarters Building Renovation

slideslideslideslide

>*
Confidential Client - Headquarters Building RenovationConfidential Client - Headquarters Building RenovationConfidential Client - Headquarters Building Renovation

Confidential Client

Headquarters Building Renovation

Reimagining an architectural icon

This client is a biology-driven science and material innovation company that develops materials and products for groundbreaking solutions in agriculture, electronics, and consumer care. Currently occupying various disparate spaces in several buildings, the company selected Flad to support its long-term goal of consolidating operations in a contiguous campus. Foundational to this effort, Flad is providing programming and design for a transformation of their headquarters building.

At the time of its completion in 1998, the facility was built as a robust laboratory and office building that included several unusual features – a central atrium, roof terraces, and interior light wells with water features. The award-winning project was originally intended as the first of several buildings sitting side-by-side. Subsequent phases were never built, with the property serving as a large parking lot over the intervening years.

The building stands prominently at the corner of a major north-south axis through the center of the city. Its presence was a striking addition to the neighborhood at the outset, and it continues to influence built work located nearby.

Interior project improvements for the facility include removal of the interior light wells and water features to create consolidated open office areas, increasing the number and type of conference and collaboration spaces, augmenting the atrium space to accommodate all-hands gatherings, providing a visitor tour experience including "science on display" spaces, increasing café and coffee points throughout the building, and modernizing lab and lab support spaces to support user and equipment requirements. The building area will also increase to approximately 300,000 square feet with Flad’s proposed improvements.

v ^

LocationWest Coast

Project TypeScience & Technology