Life SciencesJohnson & Johnson Research Center One

Johnson & Johnson : Research Center OneJohnson & Johnson : Research Center One

slideslide

A catalyst for scientific engagement

CERTIFICATION
LEED-NC Gold

Aimed at generating discovery, this facility is a streamlined composition of functionality and form organized in neighborhoods of activities. Lab types are combined to create multifunctional teams. Wet chemistry and biology labs are integrated with innovative design. The facility assists research efforts by providing a catalyst for scientists of different disciplines to engage with one another.

Glass walls and open labs provide transparency and allow occupants to enjoy views outside. Entry and conference towers present glass lanterns to the site and highlight common spaces within. A precast ribbon wall integrates the design with the rest of campus. Sustainable design is incorporated in all building systems, resulting in an anticipated 40 percent energy use savings and a 27 percent carbon emission savings.

Location: Springhouse, Pennsylvania

quote

"We made a deliberate decision upfront to go forward in a responsible manner, says Cassidy. It was a concerted effort. We assembled the right team and expertise. And in the end, we were able to do everything we set out to do and more."

 Dan CassidyWorkplace and Site Operations Energy Manager